Nijer’in en büyük ikinci şehri Zinder’de dün cuma namazı sonrası düzenlenen Charlie Hebdo protestolarında çıkan olaylarda biri polis toplam 4 kişinin öldüğü bildirildi.

16 Ocak Cuma günü birçok Müslüman ülkede olduğu gibi Afrika ülkesi Nijer’in birçok şehrinde de Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'i (sas) simgeleyen karikatür yayınlayan Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo protesto edildi. Cuma namazından sonra bir araya gelen kalabalık sloganlar eşliğinde ‘Biz Charlie değiliz. Charlie şeytandır’ yazılı pankartlar açtı.

Başkent Niamey’in yaklaşık 900 kilometre doğundaki Zinder kentinde meydana olaylarda Fransız Kültür Merkezi, kiliseler ve içki satışı yapan birçok iş yerine saldırı düzenlendi ve ateşe verildi. Göstericiler ve güvenlik güçleri arasında çıkan arbede sonucu 1 polis ve 3 sivil hayatını kaybetti.

Kouachi kardeşlerin Charlie Hebdo eğlence dergisine bombalı terör saldırıları sonucu 12 dergi çalışanı yaşamını yitirmişti. Geçtiğimiz günlerde özel sayısı çıkarılan haftalık yayında yine Peygamberimizi simgeleyen karikatür yayınlandı. Bunun üzerine İslam dünyasından tepki mesajları ve gösteri haberleri geliyor.