Ukrayna’nın doğu bölgesinde barış anlaşmasını sağlayan Normandiya Dörtlüsü (Rusya, Ukrayna, Almanya ve Fransa) liderleri Doğu Ukrayna’da kalıcı barışın sağlanması çağrısında bulundu.
Kremlin basın bürosundan yapılan açıklamaya göre Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, Almanya Şansölyesi Angela Merkel ve Fransa Cumhurbaşkanı Francois Hollande arasında telefon görüşmesi yapıldı. Görüşmede Normandiya Dörtlüsü’nün katılımı ile gerçekleşen zirvede üzerinde uzlaşı sağlanan barış anlaşmasının uygulanması ile ilgili konular ele alındı. Açıklamada, “Görüşmede barış anlaşmasının uygulanmasının ardından bölgede çatışmaların azaldığı ve bunun sonucunda az sayıda sivil insanın öldüğüne işaret edildi. Liderler kalıcı bir ateşkesin sağlanması, tarafların ağır silahları geri çekmesi hususunda adımlar atması, ayrıca esirlerin bir an önce serbest bırakıması gerektiğine vurgu yaptı.” bilgisi yer aldı.
Liderler ayrıca çözümün şimdiki aşamasında AGİT denetleme misyonu çalışmalarını faal şekilde desteklemeye hazır olduklarını da ifade etti.