Norveç’in Bergen şehri polisi, dilencilik yapan Romenlerin organize bir şekilde uyuşturucu pazarladığını açıkladı. Norveç Devlet Radyo-Televizyonu’na konuşan (NRK) Bergen Polis Teşkilatı Şefi Olav Valland, şehirde dilencilik yapan birçok Romenin organizeli bir şekilde uyuşturucu, kadın ticareti ve hırsızlık yaptıklarını tespit ettiklerini söyledi.

“Kanunen dilencilik serbest.’’ diyen Bergen polisi, asıl sorunun, Romenlilerin sistemli bir şekilde narkotik işlere bulaşması olduğunu söyledi.

Valland, şehre dilencilik yapmak için gelen Romenlerin polis kaydı yaptırmadıkları konusunda dert yakındı. Polise göre, şehirde dilencilik yapan Romenlerin sayısında artış yaşanırken, kayıt sayısında düşüş yaşanıyor. Polis verilerine göre 2010’da 160, 2014’te 24 ve 2015’teyse sadece 5 Romen polise kayıt yaptırmış.

Konuyla ilgili devlet televizyonuna konuşan Bergen halkı da durumdan rahatsız. Halka göre her köşe başında, “Bana para ver.’’ sözü rahatsızlık verici. Daha önce ülkenin en büyük günlük gazetesi Aftenposten'e konuşan bazı Romenler, uyuşturucu satıcılığı ile yüksek miktarda para kazandıklarını itiraf etmişti.