Norveç’in Ålesund şehrine bağlı Volda bölgesinde yaşayan Halil Kiriş, devletin 3 çocuğuna el koyduğunu belirterek yetkililerinden yardım istedi.

Halil Kiriş, Volda Belediyesi Çocuk Esirgeme Kurumu’nun çocuklarına el koyma nedenini, 3 yaşındaki kızı Hira’nın gördüğü kötü rüyalarının anlatmasına bağladı. Kiriş, kızı Hira’nın bakıcısına, çizgi film kahramanı Hulk’un gelip evlerini yıktığını ve yatağında kanlar olduğundan bahsettiğini aktardı. Bakıcısının da olayı ciddiye alıp polisi aradığını, polis ve kurum yetkililerinin, aniden evlerine gelip 3 çocuğunu da alıp götürdüklerini söyledi. Halil Kiriş, sonrasında kendisi ve eşini de karakola götürüp ifadesini aldıktan sonra serbest bırakıldığını, çocuklarınınsa doktor kontrolünden geçtiğini ve tüm kontrol temiz çıktığını kaydetti.

Baba Kiriş, çocuklarını 3 saatlik ziyaret esnasında 5 yaşındaki oğlu Bedirhan’a kurum yetkililer tarafından şiddet uyguladığını fark ettiğini söyledi. Çocuğunun kulağında bazı morluklar gördüğünü ve kulağının etrafında kan pıhtılaşmasının oluştuğunu dile getiren baba Kiriş, şöyle devam etti: "Çocuğa bunun nedenini sordum ancak çocuk kurum yetkililerinin gözünün içine bakmaya başladı ve korkudan cevap veremedi. Daha sonra annesi, çocuğu kaldıkları yerin dışına çıkarıp tekrar sordu ve çocuk, kulağının çekildiğini söyledi."

Volda Belediyesi Çocuk Esirgeme Kurumu yetkilileri ise konuyla ilgili açıklama yapmaktan kaçındı. Cihan muhabirinin sorusu üzerine Norveç Çocuk-Eşitlik-Sosyal İçerme Bakanlığı yetkilileri ise ilgili kurumdan olayla ilgili bilgi isteyeceklerini aktardı.