İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği(ÖNDER) Mısır'ın devrik Cumhurbaşkanı Mursi'nin idam kararının geri alınması için Erzurum ve ülke genelinde eş zamanlı olarak Mısır Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na mektup gönderdi.

Erzurum İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği Başkanı Cemil İlbaş ve çok sayıda İHL mezunu ile Memur Sen Erzurum İl Temsilciliği'ne bağlı sendika başkanları Merkez Postanesi önünde ellerinde Mursi fotoğrafları ile ortak basın bildirisi okudu. Basın bildirileri Türkçe'nin yanı sıra Arapça, İngilizce ve Fransızca okundu. İlbaş, cezaevindeki devrik Cumhurbaşkanı Mursi'ye destek amaçlı olarak ülke genelindeki 300 noktada eş zamanlı eylem yapıldığını söyledi.

Mursi ve arkadaşlarına verilen idam cezasını üzüntü ve endişe ile takip ettiklerine işaret eden İlbaş, şunları söyledi: "Bizler, Türkiye Müslümanları için çok önemli bir ilim ve irfan ocağı olan İmam-Hatip Okullarının mezunları ve mensupları olarak Muhammed Mursi ve arkadaşları için verilen idam kararları karşısında büyük bir üzüntü ve endişe içerisindeyiz. Bu kararların hukuksuz olduğunu ve adaletin bir an önce tecelli etmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bildirmek isteriz ki Mursi ve arkadaşlarının uğradığı haksızlık ve zulüm Türkiye gençliği tarafından büyük tepkiyle karşılanmakta, vicdanlarda derin yaralar açmaktadır. Mısır halkının önemli bir kısmının seçimlerde desteklediği bu insanların geleceği, artık bütün Müslümanlarla birlikte bizim de meselemiz ve gündemimiz haline gelmiştir. Onlar hakkında verilecek adaletsiz bir karar, her birimizin yüreğinde hak ettiği yankıyı bulacak ve asla unutulmayacaktır.
İnsanlık tarihi göstermiştir ki halklarının iradesini hiçe sayarak zorbalığa başvuran İdareciler, asla umdukları sonuca ulaşamamışlar ve hüsrana uğramışlardır. Bugün kazanmış gibi görünebilirsiniz ama Allah’ın da bir hesabı vardır ve bu hesabın sizi nerede ve nasıl yakalayacağını asla bilemezsiniz. Ne yazık! Mısır'ın tarihine, Müslüman kimliğine, ümmetin gönlünde taht kurmuş fikir ve cihat önderlerinin davasına sadık kalmak yerine İslam beldelerini kan gölüne çeviren sinsi düşmanların yanında saf tutmanız Müslümanların hafızasına bir ibret vesikası olarak kazınacaktır. Biliniz ki Mısır'ın öz evlatları olan İhvan-ı Müslimin mensuplarını sindirme politikanızdan vazgeçmezseniz nefret ve lanetle anılan zalimlerden biri olarak tarihe geçeceksiniz. Ayrıca görmelisiniz ki verilen idam kararlarının uygulanması Mısır'da yeni bir kargaşa ve çatışma döneminin başlamasına sebep olacağı gibi, nesiller boyu etkisini sürdürecek düşmanlıkların tohumunu atacaktır. Halkınızın ve bütün Müslümanların beklentisi, Mursi ve diğer İhvan-ı Müslimin mensupları hakkındaki idam kararının kaldırılmasını ve onlara özgürlüklerinin iade edilmesini sağlamanızdır. Bizler verilecek kararda, Mısır'ın kaderiyle oynayan yabancı güçlerin değil, Mısır halkının öz iradesinin belirleyici olmasını bekliyoruz. Unutmayınız ki alacağınız kararla dünya kamuoyu tarafından ya zorba bir diktatör, ya da halkının sesine kulak vererek adaletin tecellisi için sorumlu davranan basiret ve insaf sahibi bir idareci olarak tanınacak ve anılacaksınız. Bizler, Türkiye'nin ümmet sevdalısı gençleri olarak, sorumluluğumuz gereği sizi adalete, hakka ve insafa davet ediyoruz. İnanıyoruz ki bir gün devran dönecek, bu zulüm Çarkı kırılacak ve hak yerini bulacaktır."

Daha sonra eylemciler Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ile Adalet Bakanlığı ve El Ezher Üniversitesi rektörlüğüne yazdıkları mektubu postayla gönderdi.