Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), Rusya'ya Suriye krizinin çözümü konusunda karşılıklı işbirliği için Mısır'ın başkenti Kahire'de görüşme yapmayı önerdi.

Rus basınına konuşan ÖSO kurucularından Fehid Masri, Paris'te Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov ile görüştüğünü hatırlattı. Masri, “Bu görüşmenin ardından Rusya ile diyaloga hazır olduğumuzu söyledim. Kendi pozisyonumuzu sunmak ve ortak adımlar ile ilgili konuları ele almak için yeni görüşme yapmamız lazım. Toplantıda şunu masaya yatırabiliriz: Rusya ÖSO'ya nasıl yardım edebilir.” dedi.

Görüşmeye üst düzey temsilcilerini göndermeye hazır olduklarını belirten Masri, “Mısır’da, Kahire’de görüşmeler yapılmasını önerdik. Henüz yanıt almadık. Net bir tarih önermedik; sadece görüşmeye hazır olduğumuzu aktardık. Bence Rusya, ÖSO ve Suriye halkının çıkarları bağlamında bu görüşmenin bir an önce yapılması lazım.” şeklinde konuştu.

Dün Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriye’de ÖSO’nun çıkarları bağlamında da hedefleri bombalamaya hazır olduklarını açıklamıştı. Lavrov, ÖSO’u havadan desteklemeye hazır olduklarını vurgulamıştı.