Katolik dünyasının lideri Papa Francis, Vatikan'da yaptığı ayinde 6 Haziran'da Saraybosna'ya gideceğini duyurdu. Saraybosna'da düzenlenen basın toplantısında Apostolik Nuncio Luigi Pezzuto, Papa Francis ile ziyareti birçok defa görüştüğünü ve Papa'nın Bosna ve Saraybosna'lılarla tanışmak istediğini kaydetti.

Apostolik Nunci Pezzuto, "Artık bu ziyaretin hazırlıkları başladı. Papa'nın kalbinde dayanışma, karşılıklı saygı gösterme, her düzeyde diyalog ve barış değerleri var." şeklinde konuştu.

Bosna'nın en yüksek katolik yetkilisi Kardinal Vinko Pulyiç, Papa'nın ziyaretinden dolayı çok mutlu olduğunu, törenin yapılması için hemen kilisenin komite oluşturacağını kaydetti. Kardinal Pulyiç, "Papa'nın ziyareti öncellikle piskoposlarla olacak, çünkü en üst çobanımız mesajını gönderecek. Daha sonra devlet yetkilileriyle de görüşme yapılacak. Papa Francis herkesi duaya davet etti. Biz de dün gece kilisemizde bu Papa'nın ziyaretinin özel bir nimet olması için dua ettik." şeklinde konuştu.

Apostolik Nunci Pezzuto, Papa'nın özellikle fakir ve fukara olanları dikkate alacağını ve Bosna'nın, 20 yıl geçmesine rağmen, yeni savaştan çıkan bir devlet olduğunu söyledi. Pezzuto, "Bir ihtimal, savaş mağdurlarıyla özel bir görüşme de ayarlanacak." dedi.