Fransa’nın başkenti Paris’te iki kişi patlayıcı madde yapımında kullanılan büyük miktarda Aseton peroksit (TATP) ile yakalandı. Her yıl Nisan ayında kurulan Trône Lunaparkı'na yakın bir yerde yakalanan iki kişiden birinin Türk asıllı olduğu iddia edildi.

Fransız medyasında yer alan haberde, şüphelilerin Ocak ayında Paris’i kana bulayan terör saldırıları nedeniyle güvenlik önlemlerinin en üst düzeyde tutulduğu Trone Lunaparkı'na yakın bir yerde yakalandığı belirtildi. Şüpheli davranışları nedeniyle polis tarafından durdurulan iki kişinin aracında büyük oranda Aseton peroksit (TATP) tespit edildi.

SORUŞTURMA TERÖRİST BULGU İÇERMİYOR

Yakalanan şüpheliler halen Paris Emniyet Genel Müdürlüğü’nde gözaltında tutulurken, kaynaklar, soruşturmanın şimdilik hiçbir terörist bulgu içermediğini ifade etti. Arabada ele geçirilen patlayıcı maddenin kaynağının ise henüz bilinmediği kaydedildi.

Şüphelilerin terörle mücadele birimleri tarafından tanınmadığı, soruşturmaya Paris Terörle Mücadele Savcılığı’nın da henüz müdahil olmadığı açıklandı.