Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası, Ankara Tarsuslular Derneği (TADER), Polonya-Türkiye Ticaret Odası ve Katowice Ticaret ve Sanayi Odası temsilcilerinden oluşan heyet, Tarsus Belediyesi'ni ziyaret etti.

Ziyarete gelen heyet, Tarsus Belediye Başkan Vekili Esin Erkoç tarafından karşılandı. Ziyarete Polonya Ankara Büyükelçiliği Ticaret Müsteşarı Konrad Zablocki, Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ruhi Koçak, Katowice Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tomasz Zjawiony, Ankara Tarsuslular Derneği (TADER) Başkanı Ali Fuat Ulay, Tarsus Güç Birliği Vakfı Başkanı Fuat Togo, Türk ve Polonyalı temsilcilerden oluşan heyet katıldı.

Polonya Ankara Büyükelçiliği Ticaret Müsteşarı Konrad Zablocki, Polonya ve Tarsus arasında güzel bir kardeşlik bağlantısı kurulduğunu kaydetti. "Artık biz bir aileyiz." diyen Zablocki, sözlerine şöyle devam etti: "Türkiye ve Polonya arasında ticari ve ekonomik işbirliği çalışmalarını geliştirmek için çalışıyoruz. Polonya’ya yatırım yapmak isteyen iş adamlarına girişimlerinde kolaylık sağlamak amacıyla vergide indirim yapmayı düşünüyoruz."

Polonya ile Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası arasında yapılan Ticari ve Ekonomik işbirliği antlaşmasından çok mutlu olduğunu ifade eden Tarsus Belediye Başkan Vekili Esin Erkoç, Tarsus ile Polonya arasında kurulan uygulama ve araştırma ekibinin çok güçlü gözüktüğünü söyledi. Başkan Vekili Erkoç, "İletişime inanan birisi olarak sizlerin de iletişime çok önem verdiğinizi görüyorum. Polonyalı iş adamlarından ileriki yıllarda bölgemize yatırımlar bekliyoruz." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Polonyalı heyet, Tarsus Belediye Başkan Vekili Esin Erkoç’a tablo, Erkoç da Nusret Mayın Gemisi tablosu, Tarsus’u tanıtıcı kitap, broşür ve CD hediye etti.