Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Avrupa Oyunları’nın açılış töreni için gittiği Bakü’de, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’le ikili bir görüşme gerçekleştirdi. Toplantıda, Rusya'nın Bakü ile ilişkilerini geliştirmek istediğine vurgu yapıldı.

Putin, ekonomide yaşanan sorunlara rağmen, Rusya ve Azerbaycan arasında ticaret hacminin 2014’te yüzde 12 ve 2015’in ilk çeyreğinde de yüzde 6 arttığını söyledi. İkili ilişkilerin yelpazesini genişletmek istediklerini ifade eden Putin, Azeri iş dünyası ile ilişkileri daha yüksek seviyeye taşımayı hedeflediklerini aktardı.

Azeri iş adamlarının özellikle gıda sektöründe oluşan avantajları değerlendirdiğini kaydeden Putin, “Bu işbirliğinin daha iyi olmasını arzu ederiz. Bunun şartları mevcut.” dedi.

Ukrayna krizi nedeni ile Batılı ülkelerden gıda alımını durduran Rusya’da, gıda sektöründe Azerbaycan ve diğer BDT ülkeleri etkili olmaya başladı.

İki ülke ilişkilerinin pozitif ve dinamik bir şekilde ilerlediğini vurgulayan Aliyev de, “Her geçen yıl hedeflerimizi bir üst seviyeye taşıyoruz. Küresel ekonomide yaşanan zorluklara rağmen ekonomik ilişkilerimiz artıyor. Gelinen noktada Rusya ile ilişkilerin geleceğine umutla bakıyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.