Türkiye ve Rusya arasında 1915 olaylarının 100. yıl törenleri sebebi ile yükselen tansiyon sonrası ilk temas gerçekleşti. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, AKP’nin seçimlerde elde ettiği başarı nedeni ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı telefonla arayarak tebrik etti.

Putin ve Erdoğan’ın 12 Haziran’da Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de ikili görüşme yapması bekleniyor. İki lider, 12-28 Haziran’da Bakü’de düzenlenecek 2015 Avrupa Oyunları’nın açılış törenlerine katılacak.

Kremlin Dış Politika Danışmanı Yuri Uşakov, Bakü’de gerçekleşecek törenlere iki liderin de katılacağını, bu çerçevede ikili bir görüşmenin zaman ve içeriğinin planlandığını söyledi.

İki lider arasında görüşme konusunda mutabakat sağlandığını belirten Uşakov, “İki lider telefon görüşmesi yaptı. Putin, AKP’nin seçim başarısı nedeni ile Erdoğan’ı kutladı. Ortak enerji projeleri ve ikili ilişkiler ele alındı.” dedi.

Putin, Bakü ziyaretinde Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’le bir araya gelmesi Yukarı Karabağ sorunu başta olmak üzere ikili ilişkiler ve bölgesel sorunları ele alması bekleniyor.