Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 16 Nisan’da televizyonlardan canlı yayınlanacak programda vatandaşlardan gelen sorulara cevap verecek. “Vladimir Putin’le direkt hat” isimli program için vatandaşların sorduğu soruların sayısı 1 milyonu geçti. Rusya Devlet Başkanı Putin, 2001’den bu yana düzenli olarak canlı yayında vatandaşlardan gelen sorulara cevap veriyor.

Kremlin Basın Danışmanı Dmitri Peskov, Batılı ülkeler ve NATO ile ilişkilerin gerginleşmesi nedeni ile en çok soruların dış politika ile ilgili olduğunu söyledi. Peskov, “Bu yıl dış politika soruları çok. Genelde uluslararası ilişkilerde yeni oluşan durumla ilgili.” dedi.

Rusya vatandaşları Ukrayna’da yaşanan gelişmeler, Bağımsız Devletler Topluluğu ve Gümrük Birliği ülkeleri ile olan ilişkileri merak ediyor.

Sosyal ve sosyo-ekonomik konularla ilgili de çok soru geldiğini belirten Peskov, “Bunlar daha çok maaşlar, fiyat artışları, kur sorunu, emeklilik reformu ile ilgili. Konut ve altyapı ile ilgili de sorular var. Bozuk yollar, konutlarla ilgili sorunlar, yerel yönetimler ve devlet görevlilerinin vatandaşla olan ilişkilerini kapsıyor…” bilgisini verdi.

Putin’e sorulan soruların 1 milyonu aştığını ifade eden Peskov, “Dün itibari ile 1 milyona ulaşıldı. Bunlar mesaj, video, internet sayfasına doğrudan yazılı soru şeklinde olabiliyor.” şeklinde konuştu.

Rus lider, geçen yılki programda 3 saat 55 dakika boyunca 81 soruya cevap vermişti.