Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve ABD Başkanı Barack Obama arasında yapılan telefon görüşmesinde başta Ukrayna ile terör örgütü IŞİD başta olmak üzere uluslararası konular ele alındı.

Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, liderlerin ikili ilişkilerdeki mevcut sorunları daha detaylı şekilde görüştüklerini söyledi. Peskov, “Devlet liderleri ayrıca Ukrayna krizini, özellikle Minsk sözleşmelerinin uygulanmasına ilişkin konuları ele aldı. Devlet başkanları yakın zamanda Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Grigori Karasin ve ABD Dışişleri Bakanı Yardımcısı Victoria Nuland’ın bu konuların ele alınması için görüşmeleri hususunda anlaştı.” dedi.

Kremlin sözcüsüne göre taraflar, terörle mücadele ve özellikle IŞİD’in etkisinin Ortadoğu’ya yayılması ile ilgili konuları ele aldı. Peskov, “Putin ve Obama, dışişleri bakanları Sergey Lavrov ve John Kerry’e bu konuları görüşmesi için onlara görev vermek hususunda anlaştı.” açıklamasını yaptı.

Beyaz Ev’den yapılan açıklamada ise tarafların Suriye, İran konularını görüştüğü ifade edildi. Putin ve Obama, en son telefonla 11 Şubat’ta görüşerek Ukrayna krizinin çözümü ile ilgili gelişmeleri ele almıştı.