Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suriye krizinin çözümüne yönelik görüşmelerde bulunmak üzere Washington’a Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev başkanlığında bir heyet gönderme önerisinde bulunduklarını söyledi.

Moskova’da yüksek askeri düzeyde bir toplantı yapılabileceğini ifade eden Putin, “Suriye krizinin çözümüne yönelik bir delegasyon gönderme önerisinde bulunduk. Ancak henüz bir cevap alamadık. Ben bunun Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev başkanlığında ciddi bir delegasyon olmasını öngörüyorum.” dedi.

SURİYE’DE AMACIMIZ LİDERLİK DEĞİL

Rusya’nın Suriye’de terörle mücadele ettiğini, herhangi bir liderlik amacı olmadığını ifade eden Putin, ABD öncülüğündeki koalisyondan farklı olarak Suriye operasyonlarında BM tüzüğüne uygun hareket ettiklerini savundu.

ABD öncülüğündeki koalisyonun Suriye’de bir yılı aşkın süredir gerçekleştirdiği operasyonların sonuç getirmediğini kaydeden Putin, Suriye’de yaşananların yeterince anlaşılamadığı eleştirisi getirdi.

Rus lidere göre ABD ile Suriye konusunda sadece askeri değil, siyasi çözüm konusunda da ortak çalışma yürütülmesi gerekiyor.

AMERİKAN SİLAHLARI TERÖRİSTLERİN ELİNE GEÇİYOR

ABD’nin eğit-donat programından vazgeçerek Özgür Suriye Ordusu’nu (ÖSO) silahlandırmaya başlama kararı almasını da eleştiren Putin, silahların teröristlerin eline geçme ihtimalinin yüksek olduğunu savundu.

Moskova’da düzenlenen “Rusya’dan Davet” adlı ekonomi forumunda konuşan Rusya Cumhurbaşkanı Putin, Türkiye’nin endişelerini anladıklarını terörle mücadele başta olmak üzere ortak çalışma yapmaya hazır olduklarını vurguladı.