Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suriye’de terör hedeflerine önleyici saldırı yapacaklarını açıkladı.

Rusya parlamentosu üst kanadı Federasyon Konseyi’nde yurt dışına asker gönderilmesi yönünde izin vermesinin ardından ilk kez konuşan Putin, “Terörle mücadelede ilgili olan tüm tarafları birleştirme çabasındayız. Suriye’de terörle mücadele başarılı olmak için önleyici saldırı yapmak ve ele geçirilen bölgelerde teröristleri yok etmek gerekiyor…” dedi.

“SURİYE ORDUSUNA TERÖRLE MÜCADELEDE DESTEK VERECEĞİZ”

Rusya’nın sonuna kadar bu çatışmanın içinde olma niyetinde olmadığını belirten Putin, “Bizim operasyonlarımız belirli bir zaman diliminde olacak. Öncelikle biz terörist gruplarla mücadelesinde Suriye ordusuna destek vereceğiz. İkinci olarak burada destek kara operasyonlarına dahil olmadan sadece havadan yapılacak…” bilgisini verdi.

Hükümet toplantısında Suriye’de hava gücünün kullanımı ile ilgili değerlendirmede bulunan Putin, Bağdat’ta Rusya, Suriye, Irak ve İran’ın katılımı ile kurulan istihbarat paylaşım merkezine dileyen ülkelerin de katılabileceğini belirtti.

Rus lider bölgede hava operasyonları yapılması ile ilgili kararın Suriye hükümetinden gelen talep ve uluslar arası hukuk çerçevesinde yapılacağını vurguladı.