Kremlin Basın Danışmanı Dmitri Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in 24 Nisan’da sözde Ermeni soykırımının 100’üncü yıl törenleri için Erivan’a yapacağı ziyaretin değerlendirildiğini, Çanakkale’de aynı gün yapılacak 100’üncü yıl zafer törenlerinde de Rusya’nın üst düzeyde temsil edileceğini söyledi.

Basına açıklamada bulunan Peskov, “Rusya Federasyonu, Türk ortaklarımızın Çanakkale’de 100’üncü yıl anısına yapılacak törenlerde üst düzeyde temsil edilecek…” dedi.

Putin’in sözde Ermeni soykırımı için düzenlenecek törenler için Erivan’a gidip gitmeyeceği ile ilgili soruya yanıt veren Peskov, “Konu halen değerlendiriliyor. Biz ilgili duyuruyu yapacağız.” ifadelerini kullandı.

Peskov daha önce yaptığı açıklamada da, “ Putin’in Erivan ziyareti programda. Hazırlıklar yapıldı. Ziyaretin kesin tarihi netleşince basına açıklama yapacağız.” bilgisini vermişti.

Kremlin’den yapılan açıklamada da Rus liderin Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan’la telefonla görüştüğü, karşılıklı ziyaretler konusunda fikir birliğine varıldığı belirtilmişti. Sarkisyan’ın 9 Mayıs Zafer Bayram’ı kutlamaları için Moskova’ya gelmesi, Putin’in de sözde soykırımın 24 Nisan’da yapılacak 100’üncü yıl törenleri için Erivan’a gitmesi öngörülüyor.