Roma'da İtalya-Azerbaycan arasındaki ilişkileri artırmak üzere İtalya-Azerbaycan Dostluk ve İşbirliği Derneği kuruldu. Başkanlığını tanınmış gazeteci Dündar Keşaplı'nın yapacağı dernek iki ülke arasında kültür-sanat-spor gibi alanlarda işbirliği yapılmasında rol oynayacak.

Yaklaşık 25 yıldır İtalya’da yaşayan ve Türk medyasında özellikle spor alanındaki haberleri ve uluslararası çalışmalarıyla tanınan Dündar Keşaplı, Azerbaycan’daki meslektaşlarının teşvik ve destekleriyle İtalya'nın başkenti Roma'da bu iki ülkeyi birbirine daha yakınlaştıracak bir organizasyonun kuruluşuna aracılık ettiklerini belirtti.

Özellikle kültür, sanat, moda, sinema ve spor alanlarında işbirliği yapma amacını taşıyan ve iki ülkeyi yakınlaştıracak olan dostluk derneğinde Keşaplı'nın yardımcılığını Azeri Rashad Gurbanov'un üstleneceği kaydedildi. Dostluk derneğinin farklı kültürlerin bir araya gelmesine karşı çıkanlara bir yanıt niteliği taşıdığını ifade eden Keşaplı, derneğin Bakü’deki tanıtımının; bakan, bakan yardımcıları, milletvekillerinin yanı sıra spor, moda, sanat dünyasından katılacak önemli konuklarla 6 Mayıs Çarşamba günü yapılacağını bildirdi.

Derneğin, iki ülke arasındaki üst düzey çalışmalarda ve önemli etkinliklerin organizasyonunda görev alması bekleniyor.