Romanya Cumhurbaşkanı Klaus İohannis ve Başbakan Viktor Ponta Ramazan ayı mesajı yayınladı. İki lider, Romanya'da ve tüm dünyada yaşayan Müslümanların Ramazan ayını kutladı.

Cumhurbaşkanlığı resmi sitesinde yayınlanan mesajda Klaus İohannis "Romanya’nın tüm inanan Müslümanlarına mübarek bir oruç ayı diliyorum. Bu ay vesilesiyle ailemizi, bizi birleştiren ve bizi toplumda daha güçlü yapan şeyleri, inancın gücünü, affetmeyi, cömertlik ve dayanışmayı etrafımızdakilere gösterelim." temennisinde bulundu. Cumhurbaşkanı ayrıca "Etnik ve dini zenginliğe sahip Romanya'nın Müslüman toplumunun, Romanya'da anlayış, hoşgörü, diyalog ve barışa katkı sağladığını vurgulamak isterim." mesajını verdi. Cumhurbaşkanı Ramazan ayı içinde düzenlenecek bir iftara katılacağını da belirtti.

Başbakan Ponta ise ameliyat için bulunduğu Türkiye'den Müslümanların ramazanını kutladı.

Dizindeki sorun nedeniyle ameliyat olduğu Türkiye'de bulunan Başbakan Ponta, "Ramazan münasebetiyle en iyi dileklerimi ve tüm Romenlerin iyi dileklerini iletiyorum. Türk ve Romen toplumu, sağlam temeller üzerine kurulmuş ve karşılıklı saygı üzerine kuvvetli bir dostluk bağıyla bağlıdır. Kalbimizde saygının, dayanışmanın ve anlayışın değerlerini koruduğumuz takdirde müreffeh bir gelecek garanti altındadır. Umuyorum ki bütün başarılarımızın sevincini beraberce yaşayacağız. Mübarek Ramazanınızı tebrik ederim." açıklamasını yaptı.