Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rus savaş uçaklarının Suriye’de sivil hedefleri vurduğuna dair iddiaları yalanladı. ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile yaptığı görüşme sonrası basının sorularını cevaplayan Lavrov, iddialarla ilgili kanıtların kamuoyu ile paylaşılmasını istedi.

Rusya’nın Suriye’de terör örgütü IŞİD hedefleri dışında farklı noktaları vurduğuna dair ABD’nin endişeleri olduğunu kaydeden Lavrov, “Bu tereddütleri bize ilettiler ve kanıtları olduğunu söylediler. Biz de bu kanıtların paylaşılmasını istedik. Vurulan hedeflerin sorumluluğu bize ait… Bununla ilgili görüntüler de paylaşıldı.” dedi.

Rus uçaklarının Suriye ordusu ile iletişim içinde operasyon gerçekleştirdiğini, IŞİD’le bağlantılı hedeflerin titizlikle vurulduğunu belirten Lavrov, vurulan mevzilerde sivillerin yaralandığı yönündeki iddialarla ilgili bilgi olmadığını söyledi.

IŞİD saflarında Rusya’dan binlerce kişinin katıldığını hatırlatan Lavrov, “Bu insanların Rusya’ya dönmeleri ve karanlık işlerine devam etmeleri büyük risk oluşturuyor. Biz bu riskin ortadan kaldırılmasında başarılı olacağımızdan eminim…” ifadelerini kullandı.