Başkent Moskova'da 4 gün önce bir genç kızın selfie çekmeye çalışırken düşerek ölmesi üzerine Rusya İçişleri Bakanlığı selfie güvenlik kılavuzu hazırladı. "Mükemmel selfie hayatına mal olabilir" başlığıyla hazırlanan broşürde selfie çekilmenin tehlikeli olduğu yerler anlatılıyor.

Son aylarda meydana gelen selfie ölümleri Rusya İçişleri Bakanlığı'nı harekete geçirdi. Bakanlık, en güzel kareyi yakalamak için hayatlarını riske atan selfie çılgınlarını bilgilendirmek için "güvenli selfie" kampanyası başlattı ve bu konuda broşür hazırladı. Broşürde 11 farklı tehlikeli mekan hakkında bilgi verilerek uyarı notları hazırlandı. Raylarda , dik merdivenlerde, yokuşlarda, trafoda, sandalda, trenin üzerinde, tren vagonlarında, otobanda , silahla, araba kullanırken ve sokak hayvanlarıyla selfie çekilmenin tehlikelerine dikkat çekildi.

Bakanlığın resmi sitesinden yapılan açıklamada, "İnsanlar kendi fotoğrafını çekerken dikkati dağılıyor, dengesini kaybediyor ve etrafına bakmadığı için tehlikeyi fark edemiyor. Güvenli yerlerde selfi çektiğinizden emin olunuz. Umuyoruz kampanyamız herkes tarafından destek görür!" ifadelerine yer verildi.