Rusya’nın başkenti Moskova’dan, Vladivostok’a uçakla giden bir yolcu, sağlık durumunun kötüleşmesi ve yüksek ateş nedeni ile acil hastaneye kaldırıldı. Hastanın Ebola virüsü şüphesi ile Ussuriysk kentinde karantinaya alındığı belirtildi.

Kızıl Haç görevlisi olarak Senegal ve Gine’de görev yapan hastadan alınan kan örnekleri analiz için Novosibirsk ve Moskova’ya gönderildi. Aynı uçakla seyahat eden yolcuların kontrolden geçirildiği ve bir süre evlerinde doktor kontrolünde olacakları kaydedildi.

Rusya Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Oleg Salagayev yaptığı açıklamada, vatandaşın Ebola virüsünü kapmış hastalarda görülen belirtileri taşımadığını söyledi. Vatandaşın Ebola hastası olmasının çok düşük bir ihtimal olduğuna değinen Salagayev, “Tüm gerekli epidemiyolojik tedbirler alındı. Tahlil sonuçları da kısa sürede sonuçlanacak.” bilgisini verdi.

İlk kez kuzeybatı Afrika ülkesi Gine’de, 2013’de görülen virüs nedeni ile bugüne kadar 8 bin 800 kişi hayatını kaybetti. Ebola virüsü ile mücadele için 20 milyon dolar destek ayıran Rusya, Afrika ülkelerine çok sayıda sağlık uzmanı ve tıbbi malzeme gönderdi. Rusya’nın Ebola virüsüne karşı geliştirdiği aşının 2016’da kullanılmaya başlaması planlanıyor.