Rusya'da ortaya çıkan ve bilim dünyasını şaşırtan gizemli deliklerin sayıları artmaya devam ediyor. Bu delikler üzerinde çalışmalar yürüten Rus bilim adamları, deliklerin sırrını henüz tamamen çözemedi. En son Rusya’nın Solikamsk şehrinde, Uralkali firmasına ait “Solikamsk-2” maden ocağında gerçekleşen toprak kaymasında 20-30 metre genişliğinde yeni delikler oluştu.

Rostekhnadzor Başkanı Aleksey Aleşin’e göre çökmelerin nedeni yıllar önce gerçekleşen depremler. 1995 yılında bölgede gerçekleşen sarsıntıların yerin alt tabakalarında kaymalara sebep olduğunu ve bu yüzden çöküşlerin meydana geldiğini belirten Aleşin, şuanda 120-150 metrelik çökmelerin meydana geldiğini ve çökmeden dolayı huni şeklinde oluşan çukurların derinliğinin 50 metreye kadar ulaştığını söyledi.

Çökmelerden dolayı yıkılan ve hasar gören ev sahiplerine devlet desteğiyle yeni daireler verileceği belirtiliyor. Daha öncede 2011 yılında aynı bölgede benzer çökmeler meydana gelmiş, yaklaşık 140 metre genişliğinde bir delik oluşmuştu. Bölge halkı köyün tamamen çökmesinden endişe ediyor.