Türkiye'deki kamplarda yaşayan Suriyeliler, Rusya'nın girişiminin yanan ateşi söndürmeyeceğini belirtiyor.

Rusya'nın, Suriye'nin kimyasal silahlarına yönelik teklifi ve ABD'nin müdahale sürecini erteleme kararı Türkiye'ye sığınan Suriyelileri tatmin etmedi. Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye sığınan Suriyeliler, Şam yönetiminin kimyasal silahları teslim etmesinin sorunlarına çare olmayacağını düşünüyor.

Şanlıurfa'nın Suriye sınırındaki Akçakale ilçesindeki çadır kentte barınan Suriyeliler, rejimin halkı öldürmeye devam edeceğini, olayların ise Esed'in ülkeyi terk ederek yeni bir seçim yapılarak çözüleceğine inanıyor.

Abdulfettah Hüsni, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bazı ülkelerin Suriye halkı üzerinde kirli hesaplar yaptığını savunarak, "Kimyasal silahların teslim edilmesi çözüm olmayacak çünkü Esed rejimi silahlarla halkını öldürmeye devam edecek" dedi.

Muhammed Yusuf ise kimyasal silahları teslim edilmesinin yetmeyeceğini, Esed ve beraberindekilerin yönetimden ayrılması gerektiğini belirtti.

Ahmet Cemal da bir müdahale halinde Esed rejiminden kurtulacaklarını aksi halde Suriye'deki savaşın devam edeceğini vurguladı.

Kahramanmaraş'taki çadır kentte yaşayan Esma Sabbah ise Esed'in, dışarıdan bir müdahale olmadan görevi bırakmayacağını ifade etti. Esed'in 100 bin kişiyi öldürdüğünü anlatan Sabbah, "BM bu işe karışsa da karışmasada Esed'i orda koymayacağız. Esed'i göndermek için kanımızın son damlasına kadar savaşacağız" diye konuştu

Abul Ahmet Hani Hanife de özgür bir Suriye'nin Esed'in gitmesine bağlı olduğunu dile getirerek, çocuklarının geleceği için mücadeleye devam edeceklerini söyledi.

Samir Gasmo da BM'nin Esed'e güvenmemesi gerektiğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Ben de Esed'in ordusundan kaçtım geldim. Tek derdimiz zalime karşı ülkemizi korumak. Hala bu mücadelemizi sürdürüyoruz. Yaşanan son gelişmeler ülkemizdeki yanan ateşi söndürmeyecek. Dışarıdan müdahale olmazsa Esed güçlenecek ve çocukları öldürmeye devam edecek. Akan kanın durması isteniyorsa tek çare Esed'in ülkemizden gitmesi."