Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz, Sırbistan ile üyelik müzakerelerinde sene sonuna kadar bir faslın açılabileceğini söyledi.

Sırbistan Başbakanı Aleksandar Vuçiç'le görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Martin Schulz, Sırbistan'ı unutmadıkları mesajını verdi. Sırp liderin Kosova ve Arnavutluk'la ilişkileri geliştirme adına cesur adımlar attığını belirten Schulz, bölgenin istikrarı için Belgrad'ın olumlu rol oynadığını vurguladı.

Avrupa Birliği Sırbistan'la üyelik müzakerelerine geçtiğimiz yıl başlama kararı almıştı. Fakat şu ana kadar herhangi bir fasıl üzerinde resmi müzakere başlamadı.

Kosova ile anlaşma imzalanmasının fasıl açılması için önemli bir unsur olacağını ifade eden Schulz, fakat bu konuda başka unsurların da etkilin olduğunu belirtti.

Sırbistan Başbakanı Vuçiç ise Priştine ile yakında bazı konularda mutabakat sağlayacaklarını söyledi ve yıl sonuna kadar AB ile müzakerelerde ilk fasılların açılacağından kesinlikle emin olduğunu ve aksi durumda sorumluluğun kendisine ait olduğunu dile getirdi.

AP Başkanı Schulz ayrıca Sırbistan Cumhurbaşkanı Tomislav Nikoliç'le görüştü ve Sırp Parlamentosu'na hitap etti.