Senegal’de Türk girişimciler tarafından kurulan Türk okulları, mezun vermenin mutluluğunu yaşadı. Anaokulu ve liseden mezun olan öğrenciler için düzenlenen mütevazı mezuniyet töreninde 71 kız ve 64 erkek koleji öğrencisi, diplomalarını aldı.

Mezuniyet programına öğrenciler, öğrenci aileleri, Milli Eğitim Bakanlığı yetkileri, ülkede yaşayan Türk vatandaşları ve okul öğretmenleri katıldı. Program iki ülke milli marşlarının okunması sonrası anaokulu öğrencilerinin gösterileri ile başladı. Okul öğrencilerinin söylemiş olduğu hareketli şarkılar ve dans gösterileri büyük beğeni topladı. Ayrıca programda Kenya, Endonezya ve Amerika’da yapılan uluslararası yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri öğretmenleri tarafından verildi.

Okulu derece ile bitiren öğrencilerin isimlerini onur kütüğüne yazılması sonrasında 11’nci dönem mezunlarına diplomaları verildi. Öğrencilerine diplomalarını Milli eğitim Bakanlığını yetkilileri, okul müdürleri ve ülkenin tanınmış sanatçıları tarafından verildi.

Genel Müdür Yardımcısı Mehmet İzol, “Çok güzel gönülden dolu dolu bir program geçirdik. Şu anda çok mutluyum. Türk okulları olarak Senegal’de 11. dönem mezunlarını verdik. Bu bizim için bir onur. Ülkemiz ve milletimiz için gerçekten bir onur vesilesi. Öğrencilerimizin üniversite sınavı hazırlık dönemi de çok başarılı geçiyor.” şeklinde konuştu. İzol, ay sonu yapılacak üniversite sınavlarında öğrencilerinden her sene olduğu gibi yüksek başarılar beklediklerini açıkladı.

Mezun olan öğrencilerden Aminata Sow duygularını, “Bu yıl mezun olduğum için çok üzülüyorum. Ben ilkokuldan beri bu okullarda eğitim gördüm. Bu yuvadan ayrılmak bana zor geliyor. Öğretmenlerimiz ve çalışanlar bizim için bir aile gibiydi. Onlar gerçekten çok iyi ve güzel insanlar.” şeklinde açıkladı.

Senegal’de 1997 yılında açılan Yavuz Selim Eğitim Kurumlarına bağlı okullar, kısa zamanda ülkenin en başarılı eğitim kurumları arasına girdi. Türk idarecilerin kapatılmaları yönünde Senegal hükümetine baskı yaptığı okullar tam aksine teveccüh görmeye devam ediyor.