Singapur, 50. bağımsızlık yıldönümünü coşkuyla kutladı. Bu yılki kutlama programı için daha fazla izleyici kapasitesine sahip olan Padang adlı meydan seçildi. Ulusal gün kutlamaları, şehrin farklı yerlerine kurulan dev ekranlardan da takip edildi.

Singapur’un 50. bağımsızlık yıl dönümü kutlama programına 200 bine yakın izleyicinin yanısıra Cumhurbaşkanı Tony Tan Keng Yam, Başbakan Lee Hsien Loong, parlamento ve kabine üyeleri de katıldı. Program, ülkenin kurucusu ve ilk başbakanı olan ve Mart ayında hayatını kaybeden Lee Kuan Yew’in anılmasıyla başladı. Birlik ve beraberlik mesajı veren şarkı ve gösterilerin de yer aldığı kutlamalarda, Singapur Ordusu’na ait farklı birimler askeri geçit gerçekleştirdi.

Singapur’un 50. Ulusal Gün kutlamalarına, aralarında Avustralya Başbakan Yardımcısı Hon Warren Truss, Japonya Başbakan Yardımcısı ve Finans Bakanı Taro Aso, Çin Cumhurbaşkanı Yardımcısı Li Yuanchao, Endonezya Cumhurbaşkanı Yardımcısı Muhammad Yusuf Kalla, Malezya Başbakanı Najib Razak, Brunei Sultanı Hasan El-Bulkiye ve İngiltere York Dükü Prens Andrew’in de bulunduğu 18 ülkeden 19 yabancı temsilci katıldı.

Singapur’un 1965’te Malezya Federasyon’undan ayrılarak bağımsızlığını kazanmasının 50. yıldönümü münasebetiyle gün boyunca bütün toplu taşım araçları ve müzeler ücretsiz olarak hizmet verdi.

Kutlama programı boyunca Singapur'un çok uluslu ve kültürlü yapısı yansıtılarak bunun Singapur için bir zenginlik kaynağı olduğuna vurgu yapıldı.

9 Ağustos 1965'te bağımsız olan Singapur'un nüfusunun yaklaşık yüzde 76'sını Çin asıllılar, yüzde 14'ünü Malaylar, yüzde 8'ini Hintliler ve kalanını diğer azınlıklar oluşturuyor.