Singapur’un eski Başbakanı Lee Kuan Yew, sabaha karşı 91 yaşında hayatını kaybetti.

Singapur Başbakanlık Ofisi’nden yapılan açıklamada, Lee’nin yerel saatle 03.18’de hayatını kaybettiği kaydedildi. Singapur'un kurucusu ve ilk başbakanı olan Lee, ağır zatürre tedavisi gördüğü hastanenin yoğun bakım servisindeki yaşam destek ünitesine bağlı olarak gözetim altında tutuluyordu. Lee’nin sağlık durumunun geçtiğimiz günlerde bir enfeksiyona bağlı olarak daha da kötüye gittiği ve kendisine antibiyotik verilmeye devam edildiği de bildirilmişti.

Lee Kuan Yew, Singapur'un gelişiminde rol oynayan en önemli devlet adamı olarak görülüyor. Singapur'un şimdiki Başbakanı Lee Hsien Loong'un babası olan Lee Kuan Yew, 1990 yılına kadar 31 yıl süreyle başbakanlık yaptı.

Singapur'un sıradan bir tropikal şehir olmaktan çıkıp hareketli bir limana ve finans merkezine dönüşmesinde, Lee'nin politikaları önemli bir rol oynuyor. Lee Kuan Yew'in Singapur'un kuruluş yıllarını anlatan hatıratları ve siyasi düşüncelerinin yer aldığı kitapları da bulunuyor.

Bu yıl 50. kuruluş yıldönümünü kutlayacak olan Singapur'da, ilk başbakan Lee Kuan Yew'in sağlık durumu ile ilgili haberler yakından takip ediliyor.