Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü (RSF) İpek Grubu'na ait kanal ve televizyonlara baskın kararı alınmasını sert şekilde kınadı.

Merkezi Paris'te bulunan RSF'in Doğu Avrupa ve Orta Asya Direktörü Johann Bihr, Koza-İpek Medya Grubu'nu hedef alan polis baskınından derin endişe duyduklarını söyledi. Bihr, "Muhalif medyayı hedef alan yeni baskıdan derin endişe duyduk." diye konuştu. Bihr, hükümete ise "Muhalif medyaya yönelik yürütülen bu şiddete derhal son verin ve uluslararası taahhütlerle de uyumlu demokratik sınırlara geri dönün." çağrısını yaptı.

RSF'in Doğu Avrupa ve Orta Asya Direktörü Johann Bihr, Koza-İpek Grubu'na yönelik operasyonun, hükümetin son dönemde Gülen hareketine yakın medyaya yönelik benimsediği şiddetin ve tüm muhalif medyaya yönelik büyüyen hoşgörüsüzlüğün de bir göstergesi olduğunu vurguladı. Bihr, son dönemde Kürt hareketine yakın medya kuruluşlarına yönelik baskıların da arttığına dikkat çekti.

Johann Bihr, muhalif medyaya yönelik baskılarla ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanı da sorumlu tutarak, Erdoğan'ın tek başına iktidarı kaybettiği Haziran seçimlerinden sonra son yıllarda sürekli hedefte olan muhalif medyaya yönelik baskıyı artırdığına dikkat çekti.