Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu, Rusya'nın IŞİD'i değil, bazı muhalif mevzileri bombaladığı yönündeki haberlerden büyük endişe duyduklarını söyledi.

Dün BM'de basın toplantısı düzenleyen Bakan Sinirlioğlu, söz konusu operasyonlar sırasında sivil kayıpların da yaşandığına yönelik haberleri de hatırlattı ve "Bu haberler doğruysa tabii ki çok endişe verici. Şiddetin daha fazla tırmanmasına sebep olabilir. Bu trajik ve çok kaotik durumda ihtiyaç duyduğumuz en son şey de budur." ifadelerini kullandı.

Avrupa'ya mülteci akınına da değinen Sinirlioğlu, bu insanların kendi ülkelerinde tüm umutlarını yitirdikleri ve tünelin ucunda ışık göremedikleri için kendileri ve çocukları için yeni bir hayat arayışına girdiklerini belirtti. Bakan Sinirlioğlu, "Onları sadece polisiye tedbirlerle durdurabilir miyiz? Bu konuda şüpheliyim." dedi.

Mülteci akınını önlemek için Suriye'deki iç savaşın sona erdirilmesi gerektiğine dikkat çeken Sinirlioğlu, bunun için siyasi değişim gerektiğini ve bunun Esed'le olamayacağını savundu.