Erasmus Plus programları kapsamında Batman’a gelen Slovakya ve Romanyalı 12 öğrenci kentte çeşitlik etkinlikler gerçekleştirecek.
Slovakya ve Romanya’dan gelen öğrenciler Kent Konseyi’nde ilde görev yapan basın mensuplarıyla bir araya gelerek, çalışmaları hakkında bilgi verdi.
Öğrenciler burada yaptıkları açıklamada, bu etkinliklerin ülkeler arasındaki ilişkiler için önem arz ettiğini belirterek, etkililikleri verimli hale getirmek için çalıştıklarını dile getirdi.
Kent Konseyi Başkan Yardımcısı Hüseyin Oğuzcan ise, öğrencilerin gelişinden dolayı mutlu olduklarını dile getirerek, beraber verimli çalışmalar gerçekleştireceklerini söyledi.
Özellikle çevre ile ilgili çalışmalar gerçekleştireceklerini belirten Oğuzcan: “farklı ülkelerden ilimize gelen bu insanlarla beraber çeşitli çalışmalar yapacağız. Bu tür çalışmalar bizim için önem ifade ediyor. Küresel ısınma ve buna benzer ortak sorunlar üzerinde duracağız. Kent genelinde farklı etkinlikler gerçekleştireceğiz. 9 Nisan tarihine kadar bu arkadaşlarımız bizim misafirimiz olarak burada çalışmalarımızı yürüteceğiz.”diye konuştu.

Öğrenciler Kent Konseyi ile beraber 9 Nisana kadar bazı okullarda fidan dikimi, doğa yürüyüşü düzenleme, sokakta hayat var atölyesi ile sokakta yaşayan hayvan bitki vb unsurların fotoğraflarını çekip sergileme, sokakta çöp toplama, toplanan çöplerle bir heykel yapma, Ülkelerin Küresel Isınma Politikaları, Yenilenebilir Enerji Kaynakları, Hasankeyf’e tur düzenleme hidroelektrik santral ve Ilısu Barajı hakkında toplantı düzenleme gibi etkinlikler gerçekleştirecek.