Almanya'da son aylarda İslam ve Müslümanlara karşı yapılan eylemlerde artış gözlemlenirken sosyal demokrat SPD, Bavyera Meclisi’nde Müslümanlarla yuvarlak masa toplantısı yaptı.

SPD'nin Bavyera Fraksiyon Başkanı Markus Rinderspacher, Paris'teki saldırı ve Pegida gösterilerinde yabancı düşmanı parolaların söylenmesini eleştirdi ve "Biz Müslümanları toplumun ortasına almak istiyoruz. Bu günkü buluşma bunun açık mesajıdır.'' dedi.

Rinderspacher, Müslüman dernekleri ile partiler üstü bir yuvarlak masa toplantısı düzenlenmesini isterken, SPD'nin uyum sözcüsü Arif Taşdelen, Müslüman ve diğer dini cemaatler arasında daha fazla irtibat kurulmasını istedi. Taşdelen, Almanların üçte ikisinin Müslümanlarla irtibatı olmadığını hatırlattı. Bavyera eyaletinde yaklaşık 500 bin Müslüman yaşadığı tahmin ediliyor.

Öte yandan Başbakan Angela Merkel'in İslam'ın Almanya'ya ait olduğu sözüne Bavyera Başbakanı Horst Seehofer'in mesafe koyduğu haber verildi. Alman medyasında yer alan haberlere göre Seehofer, bu tartışmaya girmek istemediğini ve yüzyıllardır var olan geleneklerinin Hıristiyanlık ve Museviliğe dayandığını söyledi.