İstanbul Sultanahmet’te 6 Ocak’ta polis noktasına intihar saldırısı gerçekleştiren Rusya vatandaşı Diana Ramazanova’nın (19) DNA test sonuçları açıklandı.

Rus haber ajansı Life News’e konuşan bir güvenlik kaynağı, “Kendini patlatan kadın ve annesi Rayzanat Ramazanova’nın DNA analiz örnekleri yüzde 98 örtüştü. Şimdi emin şekilde söyleyebiliriz ki saldırıyı Diana Ramazanova düzenledi.” dedi.

Ramazanova’nın Rusya’nın Kuzey Kafkasya cumhuriyetlerinden Dağıstan’ın Derbent kentinde doğduğu belirtiliyor. Ailesi Moskova’ya gelince mağazada tezgahtar olarak çalışan Ramazanova internette İdris isimli bir erkekle tanıştı. Habere göre tanıştığı erkek İstanbul’da yaşıyordu. Yaklaşık 6 ay önce Ramazanova onunla evlenerek Türkiye’ye taşındı.
Life News, İdris adındaki şahsın terör örgütleri için eleman toplayan bir kişi olabileceği ihtimaline de haberinde yer verdi.

Ramazanova’nın hapiste bulunan üvey babası Magomed ise Life News’e yaptığı açıklamada, “Annesinin telefonuna baktım, Diana’dan mesaj gelmiş. Türkiye’de evlendiğini ve eşinin Çeçen uyruklu Serdar olduğunu söylüyordu.” dedi.

Ramazanova’nın bir ay önce ailesini arayarak çocuk beklediğini söylediği ve doğum için kendilerini Türkiye’ye davet ettiği de belirtildi.

Kavpolit haber portalına göre Ramazanova, Rusya topraklarında intihar saldırısı gerçekleştirmek için ikna edilmeye çalışıldı. Bilinmeyen nedenlerle bu saldırı İstanbul’da polise yönelik olarak gerçekleştirildi.