Hac dönemi yaklaştıkça Suudi Arabistan Sağlık Bakanlığı hazırlıklarını üst seviyeye çıkardı. Suudi Arabistan Sağlık Bakanı, Halid bin Abdülaziz El-Falih “Mekke ve Medine'de bulunan personelin yanı sıra ülkenin diğer bölgelerinden 25 bin sağlık personeli desteği alındı, böyle bir yüksek bir rakamı hiçbir ülke bir yere toplamadı.” şeklinde konuştu.

Hacı adayları hacı olacakları için heyecanları gittikçe artarken, Suudi Arabistan Sağlık Bakanlığı hız kesmeden meydana gelebilecek sağlık problemleri için önlemlerin alınmasına devam ediyor. Hac döneminde olabilecek aksaklıkları minimuma indirmek için önlemlerini artıran Sağlık Bakanlığı, 25 bin sağlık personeli ile hac dönemine hazır olduklarını belirtti.

Suudi Arabistan Sağlık Bakanlığı hac dönemi için aldıkları önlemleri anlatan bir basın toplantısı ve basın gezisi düzenledi. Uluslararası birçok basın kuruluşunun bulunduğu toplantıda Cihan Haber Ajansı da yer aldı. Yapılan sağlık gezisi kapsamında, Arafat bölgesinde ve Mina'da bulunan acil müdahale ekipleri ve sağlık kuruluşları tanıtıldı. Sağlık gezisinin ardından düzenlenen toplantıya Suudi Arabistan Sağlık Bakanı Halid bin Abdülaziz El-Falih katıldı. Önemli açıklamalarda bulunan Bakan El-Falih, “Sağlık bakanlığımızın hazırlıkları yıl boyunca aralıksız devam ediyor. Son zamanlarda hazırlıklarımıza hız kattık. Bu sorumluluklar bizim için bir şereftir. Mekke ve Medine dışında diğer bölgelerimizden 25 bin sağlık personeli desteği aldık. Böyle bir yüksek bir rakamı hiçbir ülke bir yere toplayamadı. 25 binin, 4 bin 400'ü bay ve bayan doktor, 7 binden fazla hemşire ve destek ekiplerimizden meydana geliyor." ifadelerini kullandı.

SUUDİ SAĞLIK BAKANI EL-FALİH: HACI ADAYLARIMIZIN SAĞLIK DURUMU İYİ

Hacı adaylarının sağlık durumlarının çok iyi olduğunu ve şu ana kadar bulaşıcı bir hastalığa rastlamadıklarını aktaran Sağlık Bakanı El-Falih sözlerine devam etti: “Hac döneminde tedavi için Mekke ve Medine'de toplam 5 bin yatak kapasiteli hastaneler hazırlandı. Buralarda 500 yoğun bakım odaları 550 acil yatak bulunmakta. Hastanelerin dışında ise hacıların toplanma mekanlarına yakın 155 sağlık merkezi mevcut. Bunların 43'ü Mekke'nin içinde, 94'ü ise Mina, Müzdelife ve Arafat arasında. 17 acil müdahale merkezi de şeytan taşlama köprüsü yakınlarında mevcut."

Hacıların ülkelerine gelmeden önce hastalıklardan korunmaları için aşı olma şartı koştuklarını ve tüm ülkeler ile bu konuda işbirliği yaptıklarını sözlerine ekledi.