El Cezire Televizyonu'ndan yapılan açıklamada, Suudi Arabistan'ın güney batısındaki Ebha şehrinde bir camiye intihar saldırısı gerçekleştirildiği bildirildi. Saldırının 'terör eylemi' olarak nitelendirildiği öğrenilirken Suudia Arabistan Devlet Televizyonu ise ölü sayısının şu an için en az 17 civarında olduğunu bildirdi.

El Cezire televizyonu, Suudi Arabistan'ın güney batısındaki Ebha şehrinde bir camide intihar saldırısı düzenlendiğini bildirdi. Saldırıyı "terör eylemi" olaran nitelendiren Suudi Arabistan devlet televizyonu, ölü sayısını en az 17 olarak duyurdu.

Reuters'ın El Şark El Avsat gazetesinin internet sitesi ve sosyal medyaya dayandırdığı haberlere göre; saldırıda birçok insan hayatını kaybetti ve yaralandı.

Saldırı esnasında camide terörle mücadele için yetiştirilen Özel Güvenlik Birimi mensuplarının bulunduğu öğrenildi. Ölenlerin tümünün bu departmana bağlı güvenlik güçleri olduğu belirtildi.

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü, AFP'ye yaptığı açıklamada, saldırıyı doğrularken, ölü sayısını "13'ten fazla" olarak verdi. (Haber61)