Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz ile Veliaht Mukrin bin Abdülaziz, IŞİD tarafından yakılarak öldürülen Ürdünlü Pilot Muaz el-Kesasibe için Ürdün Kralı Abdullah'a birer başsağlığı mesajı gönderdi.

Suudi Kral gönderdiği başsağlığı mesajında, "Ürdünlü Pilot Muaz el-Kesasibe'nin şehit edilme haberini derin bir üzüntü ile öğrendik. İslam dinine ve tüm insani normlara aykırı olan bu çirkin cinayeti şiddetle kınıyoruz. Suudi Arabistan halkı, hükümet ve şahsım adına siz majestelerine, şehit ailesine ve kardeş Ürdün halkına derin başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz." dedi.

Öte yandan, Suudi Arabistan'ın Genel Müftüsü Şeyh Abdülaziz el-Şeyh, Ürdünlü pilotun geçtiğimiz Salı günü IŞİD tarafından canlı canlı yakılarak öldürülmesini tasvip etmediğini belirtti. Al-Şeyh Al-Riyad gazetesine yaptığı açıklamada, "Bu alçakça hareket, onların fesat ve kan dökmek isteyen, yolunu kaybetmiş bir grup olduğunu teyit etmektedir." ifadelerini kullandı.

Müftü el-Şeyh insanların yakılarak öldürülmesinin dinen caiz olmadığını şu sözlerle anlattı: "Yakılarak işlenen böyle bir cinayet en büyük günahlardandır. Hayvanların bile yakılması caiz değilken nasıl olur da onlardan daha yüce ve kıymetli olan insana bu yapılır! Esirlere bu şekilde muamele etmek kesinlikle caiz değildir."

Suudi Arabistan Genel Müftüsü, "terörist" IŞİD'in düşüncesini kabul edenlerin; Allah'tan korkusu olmayan, imanlarının zayıf ve cahil kimseler olduğunu vurguladı. Müftü, bu radikal örgütün metotlarının İslamiyet ve öğretilerinden uzak olduğuna işaret etti.