Suudi Arabistan'ın güneyindeki Yemen'e sınır Necran bölgesinde bulunan Suudi Kara Kuvvetleri, yoğun güvenlik önlemleri alıyor.

Suudi Arabistan'ın öncülüğünde Yemen'de Husilere karşı başlatılan hava operasyonları sonrası Suudi-Yemen sınırında ve özellikle Necran ve Cizan bölgelerinde çatışmalar devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Necran bölgesinde Husilerin Suudi sınırına ateş açması sonucu 2 Suudi asker hayatını kaybetmişti.

Necran 1 ve 2 cephesi komutanı Tümgeneral Saad el-Otaybi, komutası altındaki bölgenin kapılarını Cihan Haber Ajansı'na açarak, bölge ve gelişmeler hakkında bilgi verdi. Tümgeneral, Suudi-Yemen sınırında bulunan Mandaba Koyu'nun ve gümrük kapısının tamamen boşaldığını ve Husiler tarafından istila edildiğini belirtti.

"Dinimize ve sınırımıza saldıranlara karşı Suudi Kara Kuvvetleri, sınırdaki görevini yerine getiriyor." diyen Tümgeneral Saad el-Otaybi, "Bazı günlerde kaçaklar, saldırganlar sınırı ihlal ediyor. Çok şükür termal kamera ve dürbünlerle bunları tespit edip anında müdahalede bulunuyoruz." ifadesini kullandı. Yemen vatandaşları dışında sınırı ihlal eden veya saldırıda bulunan başka yabancı olmadığına dikkat çeken Tümgeneral, şimdiye kadar ellerinde herhangi bir esir olmadığını kaydetti.

Komutası altındaki sınır bölgesine Husiler veya kaçakçılar tarafından hemen hemen her gün ateş açıldığına dikkat çeken komutan el-Otaybi, bu gibi olayların anında tespit edilerek karşılık verildiğini aktardı.

Suudi askerler, Yemen sınırında gelebilecek saldırılara karşı her an tetikte bekliyor.

Necran 1 Cephesi Komutanı Kurmay Albay Abdulhamit el-Kahtani, "Bu noktalardan sadece bize açılan ateşe karşı cevap veriyoruz. Burada ve diğer cephelerde kaçaklar ve isyancı guruplarla çatışmalar yaşanıyor." açıklamasında bulundu.

Necran 1 Cephesi'nde bulunan Suudi askerler, ağır ve hafif makineli silahlarla Yemen sınırında bazı hedeflere ateş açtı.

42. Topçu Tugayı Komutanı Kurmay Albay Gorman el-Amri ise "Biz bir şeref ve kahramanlık meydanındayız. Bir akideyi, vatanı, mukaddesatı savunuyoruz. Çok şükür ülkemiz adalet ve müdafaa ülkesi; saldırgan bir ülke değil." ifadelerini kullandı. Açıklama sonrası ise alınan istihbarat bilgilerine göre bazı hedeflere top atışı gerçekleştirildi.

Suudi Arabistan'ın Yemen ile Cizan'dan başlayıp Suudi-Yemen-Umman sınırının kesiştiği noktaya kadar yaklaşık 1400 kilometrelik sınırı bulunuyor.