Tacikistan Devlet Başkanı İmamali Rahman'ın Türkmenistan'ı ziyaret edeceği açıklandı. Yarın akşamı Aşkabat'a gelecek olan Tacik lider, ertesi gün resmi temaslarda bulunacak. Rahman, Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov ile bir araya gelecek.

Görüşmelerde iki ülke arasındaki ekonomik münasebetler yanı sıra enerji ve ulaşım sektöründeki işbirliği konuları değerlendirilecek. Ayrıca, kültür, eğitim ve diğer sosyal alanlardaki münasebetler konuşulacak. Rahman'ın Aşkabat ziyaretinde ikili anlaşmalara da imza atılacağı açıklandı.

Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, en son 5 Mayıs 2014'te Duşanbe'yi ziyaret etmişti. Bu ziyarette iki ülke arasında 9 anlaşma imzalanmıştı.

Türkmenistan ile Tacikistan ulaştırma ve enerji sektöründe bölgesel anlamda ortak projelere imza atıyor. Türkmenistan-Afganistan-Tacikistan demiryolu hattı projesinin temeli 2013 yılında atıldı. Ayrıca, Türkmen gazının Çin'e sevkiyatını artırmak amacıyla inşaatına başlanan yeni güzergah, Kırgızistan ve Tacikistan'dan geçecek.