Afganistan'ın başkenti Kabil'de Taliban örgütü parlamento binasına bombalı saldırı düzenlendi. Patlama sonrası çevre binalara konuşlanan saldırganların ağır ve hafif silahlarla meclis binasını ateş altına aldığı ifade edildi. Çok sayıda Afgan Güvenlik Gücü'nün bölgeye sevk edildiği ve çatışmaların devam ettiği belirtiliyor.

Afganistan Savunma Bakan adayı Masum Stanikzai'nin parlamento binasında güvenoyu alacağı bugün, meclis binası dışında büyük bir patlama sesi duyuldu. Görgü tanıklarının verdiği bilgiye göre, ilk olarak bina kapısına bomba yüklü bir araçla intihar saldırısı düzenlendi. Daha sonra çevre binalarda konuşlanmış saldırganlar, meclis binasına roket atarlar ve makineli silahlarla saldırdı. İçişleri Bakanı Sözcüsü Sıddık Sıddiki yaptığı açıklamada bölgeye çok sayıda Afgan Güvenlik Gücü'nün sevk edildiğini ve saldırganlarla çatışmaların sürdüğünü açıkladı.

Öte yandan Afganistan Taliban örgütünün sözcüsü Zabihullah Mücahit, çatışmaların başlamasından sonra saldırıyı üstlendiğini açıkladı.