Avustralya Federal Hükümeti, göçmenlik ve vatandaşlık şartlarını ağırlaştırma kararı aldı. Hükümet, bu çerçevede terörle mücadele stratejisini yeniden gözden geçirecek. Konuyla ilgili açıklama yapan Avustralya Başbakanı Tony Abbott, terörle mücadele kapsamında bir dizi önlem üzerinde çalıştıklarını duyurdu.

Abbott, “Değişiklikler, terör olaylarına karışanların ülkeden çıkmasının, ya da ülke dışında ise ülkeye girmesinin engellenmesi, yurt dışındaki Avustralya konsolosluklarının servislerinden yararlanamama ve devlet tarafından ödenen sosyal yardımların kesilmesi şeklinde olacak.” dedi. Bu çerçevede yurtdışında terör gruplarına katılarak savaşanların vatandaşlığı iptali edilecek.

“Avustralya’da terör tehdidi giderek güçlendi ve daha kötü bir hale geldi. Halen Irak ve Suriye’de terörist grupların yanında savaşan 90 Avustralyalı var. 30 tanesi Avustralya’ya geri döndü. Avustralya içinde ise en az 140 kişi aktif şekilde bu aşırı grupları destekliyor.” diyen Abbott, hükümetin bu konuda atacağı adımları sıraladı.