Almanya’da 2001 yılından bu yana Türk-Alman dostluğuna katkıda bulunan kişi ve kurumları ödüllendiren “Türk-Alman Dostluk Federasyonu” (DTF) olağan genel kurulunu tamamladı. Oylama sonucunda genel başkanlığına yeniden Cihan Sendan seçildi.

Genel kurul sonrasında bir konuşma yapan DTF Genel Başkanı Cihan Sendan, “Önümüzdeki dönemde daha iyi örgütlenerek genişlemeyi hedefliyoruz. Diğer sivil toplum örgütleriyle işbirliğini artırarak, nitelikli ve kaliteli etkinlikler düzenlemeye devam edeceğiz. Bu sene ödül törenimizi yıl sonuna doğru yapmayı planlıyoruz.” dedi.

Türk-Alman Dostluk Federasyonu’nun yeni yönetim kurulu Cihan Sendan (Genel Başkan), Cemal Güneş (Genel Sekreter) ve Armin Ziegler’den (Genel Sayman) oluşurken, genel başkan yardımcılıklarına ise Ebru Shikh-Ahmad (Spor, Bayanlar ve Uyum) ve Kenan Cirik (Halkla İlişkiler) seçildi. Üyeliklere ise Ali Mercimek (Kültür-Sanat ve Medya), Yıldırım Çelik Nakliyeci (Temsilcilikleri Örgütleme) ve Philipp Zebisch (Sosyal Medya ve Gençler) seçilirken, Ayşe Cetkin (Türkiye Temsilcisi), Fehime Akıllıgil, Funda Rexauer ve Yücel Zebisch de yedek üye oldu.