Mali Horizon Türk okulları, ülkenin kuzeyinde ayrılıkçı gruplar ile çıkan çatışmalarda ölen Malili askerlerin yakınlarına gıda ve para yardımında bulundu.

Ülkenin kuzeyindeki Nampala’da geçtiğimiz 5 Ocak'ta ayrılıkçı gruplar ile çıkan çatışmada çok sayıda asker hayatını kaybetmişti. Mali Horizon Türk okulları, Mali Yardım Zamanı Derneği ve Galaksi Kültür ve Diyalog Merkezi tarafından hazırlanan; gıda, canlı hayvan ve yardım çekleri asker yakınlarına teslim edildi. Mali Ordusu Sosyal Yardım Müdürlüğü tarafından düzenlenen yardım alma törenine, hayatını kaybeden askerlerin yakınları katıldı.


ASKER YAKINLARININ YÜZÜNÜ BİR NEBZE OLSUN GÜLDÜRMEK İSTEDİK

Mali Yardım Zamanı Derneği Başkanı İsmail Yiğit törende yaptığı konuşmada, "Mali'nin kuzeyinde şehit düşen askerlerin ailelerine bir nebze de olsun yardım etmek istedik. Onların yüzlerini güldürmek için, 2002 yılından beri burada faaliyet gösteren Türk okulları ile ortaklaşa bir organizasyon gerçekleştirdik. Bu organizasyon Mali Yardım Zamanı Derneği ve Türk okullarının katkılarıyla gerçekleşti. Böyle bir zamanda, onların yanında olduğumuz için şehit asker yakınları büyük bir mutluluk yaşadılar. Türk okulları gerçekten burada iyi bir isim yapmış. Okulların velileri arasında; bakan çocukları, asker çocukları, devletin üst tabakalarından çocuklar var. Türk okulları ülkenin ilk önde gelen başarılı eğitim kurumları. Bundan sonra da Türk halkının yardımlarını Mali'ye ulaştırarak onların temsilcisi olacağız." dedi.

ÖĞRENCİLER HAYATINI KAYBEDEN ASKERLERE DUA ETTİ

Türk okullarında eğitim gören öğrencileri de programda hayatını kaybeden askerler için dua etti.
Mali Ordusu Sosyal Yardımlaşma Müdür yardımcısı Yüzbaşı Amar Doumbia ise, törende yapılan yardım için çok duygulandığını dile getirdi. Aynı zamanda Türk okulu velisi olan Doumbia,"Bugün burada Horizon Türk okulları ve Türk yardım dernekleri aracılığıyla temin edilen yardımları asker yakınlarına takdim ettik. Türk halkının Malili kardeşlerini yalnız bırakmadığına şahitlik ediyoruz. Mali Yardım Zamanı Derneği ve okullar vasıtasıyla sağlanan yardımlar, ihtiyacımızın olduğu bir dönemde hayatını kaybeden asker yakınları için bir jest oldu. Bu yardımı çok samimi, jesti ise anlamlı buluyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Ayrıca kapımız size her türlü yardım için açık." dedi.

Çatışmada hayatını kaybeden asker yakını Hawa Sidibe ise, savaşın insana hiçbir şey kazandırmadığını söyledi. Sidibe, "Bizler eşlerimizi, çocuklarımızı, yakınlarımızı yitirdik. Biz anneler, bu zor zamanımızda bizi yalnız bırakmayan Türk derneklerine ve Türk okullarına yürekten samimi duygularla teşekkür ediyoruz.’ şeklinde konuştu.

Mali'de Türk girişimciler tarafından 12 yıl önce açılan ve ülkedeki en gözde eğitim kurumları olarak gösterilen Horizon Türk okulları, her kesimden takdir topluyor. Okulların öncülüğünde düzenlenen sosyal yardım faaliyetleri ise Mali halkının gönlünde taht kurmaya devam ediyor.