Türk müteşebbislerin ABD’nin Brooklyn şehrinde kurduğu özel okul Brooklyn Amity School'un karate takımı, Uluslararası New York Karate Şampiyonası’nda madalyaları topladı. Günlerce şampiyonaya hazırlanan Amity School öğrencileri, 8 altın, 8 gümüş ve 18 bronz madalya kazanarak büyük bir başarı elde etti.

Dünyadaki en önemli yarışmalardan biri olan şampiyonada, Puerto Rico’dan Meksika’ya, Kanada’dan Almanya’ya, Fransa’dan Amerika’ya çok farklı ülkeden 606 karateci yarıştı.

İki kez Dünya Şampiyonu olmuş karate öğretmeni Sensei Meral Ölmez tarafından yarışmaya hazırlanan öğrenciler, 34 madalya kazanmalarında okul yönetiminin ve takım ruhunun çok önemli olduğunu söyledi.

Sensei Ölmez, karate programı için, "Amity’de karate sporu ve karate-do prensiplerini öğretirken esas hedefimiz öğrencilerin evrensel değerler altında akıl, vücut ve ruhlarını bir arada eğiterek, hayatta burada öğrendiklerini kullanarak daha başarılı ve topluma yararlı birer insan olmaları." diye konuştu. Ölmez, karate takımına destek veren öğrenci velileri ve okul yönetimine teşekkür etti.

Brooklyn Amity School Müdür Yardımcısı Monica Bajraktarevic de öğrencilerinin, uzun dönemde başarılı olacakları kanallara enerjilerini vermelerini sağlamaya çalıştıklarını dile getirdi.