Türkiye’de bugün düzenlenen 25. dönem milletvekili genel seçimi, İngiltere basınında geniş yer alıyor.

İngiliz yayın kuruluşu BBC, bugün yapılan genel seçim için ‘kritik’ değerlendirmesinde bulundu. “Türkler kilit seçim için oy veriyor, Erdoğan büyük çoğunluğu kazanmaya çalışıyor” başlığıyla yayımlanan haberde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın planladığı başkanlık sistemi için oyların büyük çoğunluğuna ihtiyaç duyduğunu yazıyor. BBC ancak, Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) yüzde 10 barajını aşma ihtimalinin yüksek olması nedeniyle, Erdoğan’ın planladığı başkanlık sisteminin zora girdiğini belirtiyor.

İngiliz yayın kuruluşu 13 yıldır iktidarda olan AK Parti’nin ilk defa çok zor bir seçim sınavından geçtiğini vurguluyor. BBC ayrıca, bu seçim sonuçlarının Türkiye çevresinde de etkilerinin fark edilir derecede hissedileceği yorumunu yapıyor.

İngiltere’nin saygın gazetelerinden Telegraph ise “Erdoğan, en büyük seçim zorluğuyla yüzleşiyor” başlığıyla kamuoyu yoklamaları sonuçlarına göre, Erdoğan’ın muhalif partilerden dolayı güç kaybedeceğini ifade ediyor. İngiliz gazete, AK Parti’nin seçim sonuçlarında başarısız olma ihtimaliyle, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın parti içinde itibar kaybedeceğini belirtiyor.