Rusya Soruşturma Komisyonu, Türkiye’de saklanan bir teröristin geçen yıl Rusya’nın Pıt-Yah kentinde bir camiye terör saldırısı yaptırmayı planladığını açıkladı.

Konuyla ilgili basına bilgi veren Soruşturma Komisyonu Sözcüsü Vladimir Markin, Türkiye’de bulunan bir teröristin talimatıyla terör örgütü IŞİD üyelerinin Rusya’nın kuzeyindeki Pıt-Yah kentinde bir camiye terör saldırısı düzenlemeyi planladıklarını ifade etti.

Markin, “Rusya güvenlik güçlerinin çalışmaları sayesinde söz konusu kentte bir camiye yönelik terör saldırısı önlendi. Saldırıyı terör örgütü IŞİD üyesi organize etmeyi planlıyordu... Edinilen bilgilere göre, bu saldırının organizatörü ve diğer zanlılar Rusya’da yasaklı olan terör örgütü IŞİD üyeleri.” dedi.

Teröristlerin 2013-2014 yıllarında Türkiye ve Rusya’nın Hantı-Mansiyski Özerk Bölgesi'nde koordineli şekilde faaliyet gösterdiği ve örgüt üyelerinin ikisinin yakalandığı, diğerlerinin ise Rusya’dan kaçtığı ifade edildi.

Kommersant gazetesi ise olayla ilgili bağlantısı bulunan teröristlerin şu anda Suriye’de IŞİD saflarında savaştığını iddia etti.