Doğu Afrika ülkesi Kenya Devlet Başkanı Uhuru Kenyatta, "Yolsuzluk ve terörün üstesinden geleceğiz." dedi. Başkent Nairobi'de Doğu Afrika Genel Kurulu'nda konuşan Devlet Başkanı Kenyatta, iki suç faaliyetine de asla acımayacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Kenyatta, bazı devlet görevlileri hakkında yolsuzluk ve rüşvet olaylarından sonra soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Kenyatta, "Terör ve yolsuzlukla amansızca mücadele edilmelidir. Eğer başarılı olursak çocuklarımız için güvenli bir gelecek sunmuş olacağız. Bizim gençlerimizi kötüye kullanma ve radikalleştirmeye çalışanlar, hukuka uygun bir şekilde cezasını alacaktır. Kim yolsuzluğa karışıyorsa, bunlar bizim gençlerimizin geleceğini çalıyordur." ifadesini kullandı.

"DİNİ GRUPLARIN YARDIMI OLMADAN KÖTÜLÜKLER YOK EDİLEMEZ"

Dini liderlere de seslenen Uhuru Kenyatta, yolsuzluk ve terörle mücadelede hükümete yardım etmelerini istedi. Devletin dini gruplar ve tüm Kenyalıların yardımı olmadan kötülükleri yok edemeyeceğini belirtti.

Hükümetin tek başına başarılı olamayacağına işaret eden Kenyatta, "Herkes, kendisine düşen görevi yapması durumunda başarılı olacaktır. Herkesin başka dinlere karşı tolerans göstermesi gerekli. Hep birlikte çalışmamız durumunda başarılı oluruz." diye konuştu.