Ürdün Devlet Mahkemesi, Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan-ı Müslimin) Genel Sekreter Yardımcısı Zeki Beni Erşid'e 1,5 yıl hapis cezası verdi. Ülkede daha önce de Rabia işareti yapan İhvan üyesi bir vatandaş, 6 ay hapis cezası almıştı.

Başkent Amman'da görülen duruşmada hakim, casusluk kapsamında "Yabancı devletlerle olan ilişkileri" gerekçe göstererek Erşid'e, 1,5 yıl hapis cezası verdiğini açıkladı. İhvan'ın Ürdün'deki yöneticilerinden olan Zeki Beni Erşid, Kasım 2014'te, "Kişisel nedenlerden" dolayı tutuklandığı ileri sürülmüştü. İhvan Şura Meclisi toplantısından sonra Ürdün Devlet Güvenlik Mahkemesi kararıyla gözaltına alınan Erşid, İhvan'ı terör listesine alan Birleşik Arap Emirlikleri'ni eleştirerek, "Kardeş ülke ile ilişkilere zarar vermekle" suçlanmasıyla beraber olayın kişisel değil siyasi olduğu belirtilmişti.

Öte yandan, Ürdün Parlamento ve Siyasal İşler Bakanı Halid Keladiye, ülkesindeki İhvanı'nın hükümet tarafından terör listesine alınmasının söz konusu olmadığını, terör listesine alınması ile ilgili çıkan haberleri ise reddettiğini ilk tutuklama anında aktarmıştı.

Ürdün'de daha önce de bir kişiye Rabia işareti yaptığı için 6 ay hapis cezası verilmişti. Ülkedeki İhvan'ın ileri gelenlerinden Muhammed Said Bekir ve Adil Avvad'ın ise siyasi konuşmalar yaptıkları gerekçesiyle geçtiğimiz Eylül ayında gözaltına alındıkları duyurulmuştu.