Volkswagen CEO’su Martin Winterkorn, emisyon testi skandalının ortaya çıkmasının ardından bugün istifa ettiğini açıkladı. 2007’den beri şirkette CEO’luk görevinde bulunan Winterkorn, istifa ederek yeni bir başlangıç yolunu temizlediğini belirtti. Alman devinin CEO'su Winterkorn'un istifa edip edilmeyeceği merakla bekleniyordu.

Winterkorn, ABD Çevre Koruma Ajansı (EPA), Volkswagen'in ABD'de sattığı bazı dizel motorlu araçların egzoz emisyon testleri sırasında emisyon test sonuçlarını yanıltıcı yazılım kullandığını açıklamasından sonra olayı kabul ederek özür dilemişti. Skandalın ortaya çıkmasının ardından Volkswagen hisseleri yüzde 35 değer kaybetmişti. Lamborghini ve Scania gibi ünlü markaların da CEO’luğunu yapan 68 yaşındaki Winterkorn, 600 bin çalışanından 200 binin işine son vermişti. Winterkorn, Çin ve Kuzey Amerika’da 100’den fazla üretim merkezi açmıştı.

EPA, 18 Eylül Cuma günü, Volkswagen'in ABD'de sattığı bazı dizel motorlu araçların, yanıltıcı bir yazılımla emisyon testlerinin manipüle edilmesinden dolayı çevreyi standartlardan 40 kat daha fazla kirlettiğini açıklaması büyük yankı uyandırdı.Volkswagen, hafta başında yaptığı açıklamada, emisyon testlerinde yaşanan manipüle nedeniyle 7,3 milyar dolar bir bütçe ayırdığını duyurmuştu. Şirket, dünya genelinde 11 milyon aracın emisyon testinden geçemedeğini beyan etmişti.