Yeşiller Hamburg Teşkilatı, 15 Şubat’taki eyalet parlamento seçimleri için aday olan Nebahat Güçlü’nün Kuzey Almanya ve Hamburg Türk Federasyonun düzenlediği ‘Kültür ve Ülkü Şöleni’nde konuştuğu gerekçesiyle partiden ihraç edilmesini istedi.

Güçlü’ye daha önce adaylıktan çekil çağrısı yapan ve bu isteği kabul edilmeyen Hamburg Teşkilatı Yönetim Kurulu acil olarak toplanarak ihraç için yasal işlem başlatma kararı aldı. Dilekçe, Eyalet Uyuşmazlık Mahkemesi'ne verildikten sonra, mahkeme dava hakkında karar verecek. Bundan sonraki bütün işlemle ilgili son sözü mahkeme söyleyecek.

Yeşiller Hamburg Başkanı ve birinci sıra adayı Katharina Fegebank ile eşbirinci sıra adayı Jens Kerstan, Güçlü’nün bu programa katılacağından haberdar olmadıklarını bildirdi. Yapılan açıklamada Güçlü’nün bu programdaki konuşmasının partinin itibarına büyük zarar verdiği ileri sürüldü. Açıklamanın devamında şu ifadeler yer aldı:

"Bu olaydan sonra çok sayıda kişi ve organizasyon bizden bunun partinin temel değerleri ile uyuşup uyuşmadığını sordu. Yönetim kurulu olarak, bu durumun partimizin ilkeleri ile uyuşmadığı sonucuna vardık. Yeşiller olarak, tarihsel sorumluluk bilinciyle ırkçılık ve antisemitizm, aşırı sağcılık ve diğer aşırılara karşı mücadele için kurulduk. Böyle bir programa katılarak oy istenmesi kabul edilemez. Güçlü’nün açıklaması partinin zarar görmesini engellemeye yetmedi. Bu adımı atmaktan üzgünüz. Yeşiller olarak partiye katkılarından dolayı kendisine minnettarız."