Türkiye kıyılarından Yunanistan'ın Midilli Adası'na geçmeye çalışan 49 mültecinin kurtarılması için Yunan Sahil Güvenlik ekipleri ile bölgeden geçen Türk turist gemisi ortak çalışma yürüttü. Olayda 2 kişi hayatını kaybederken 47 kişi ise kurtarıldı. Aynı bölgede mültecileri taşıyan 2 tekne kazası daha yaşandı.

Türkiye kıyılarından Yunanistan'ın Midilli Adası'na geçmeye çalışan içerisinde 49 kişinin bulunduğu lastik bot, Midilli'nin kuzeyinde battı. Midilli-Ayvalık hattında sefer yapan yolcu gemisinin Yunan Sahil Güvenliği'ni uyardığı ancak kaza bölgesinden müdahalede bulunmadan ayrıldığı bildirildi.

YUNAN VE TÜRKLER ORTAK ÇALIŞMA YÜRÜTTÜ

Bölgeden geçen "Lesvos" adlı bir başka Türk turist gemisi ile Yunan Sahil Güvenlik ekipleri ortak çalışma yürüterek mültecileri kurtardı.

11'i çocuk, 8'İ kadın olmak üzere toplam 47 kişi Midilli Adası'na götürülürken, resmi Atina Haber Ajansı'na konuşan Mehmet Ali adlı Türk yolcu, "Türk ve Yunanlar olarak elimizden geleni yaptık. Olabildiğince çok insanın kurtulması için ortak çalışma yürüten mürettebat ve yolcular sebebiyle duygulandım. Bu ânı hayatım boyunca unutamayacağım." ifadelerini kullandı.

Kısa bir süre sonra bir başka kurtarma çalışmasına katılan Yunan Sahil Güvenlik, Midilli açıklarında 4 kadın ve 8 çocuğun içerisinde bulunduğu toplam 40 kişiyi daha kurtardı. Bütün mülteciler güvenli şekilde limana çıkarıldı.

Bugün yaşanan üçüncü deniz kazasında ise içinde 153 kişinin içerisinde olduğu ahşap bir teknenin su almaya başladığı ancak olay yerine zamanında ulaşan Yunan ekiplerin tüm mültecileri kurtardığı açıklandı.