Düzce Belediyesi tarafından, halk dansları kültürünü tanıtma, kültürler arası diyaloğun gelişmesine katkı sağlamak, yurt içi ve yurt dışında yapılan yarışma ve festivallerde Türkiye’yi ve belediyeyi temsil edecek "Düzce Belediyesi Halk Dansları Topluluğu" için çalışmalar başlatılıyor.
Düzce Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından organize edilen etkinlik için şu görüşlere yer verildi: “Düzce’de yaşayan gençleri, dans kültürünün içine çekmek, dans faaliyetlerini sevdirmek amacıyla halk dansları üzerinde bir çalışma başlatıldı. Lise 1-2 ve 3. Sınıflarında okuyan gençler ve sanata ve dansa gönül vermiş bu işi hobi olarak yapmak isteyen her yaştan yetenekli genç ve kendini genç hissedenlerden bir topluluk oluşturulacaktır. Yöre danslarından olan Horon, Zeybek, Halay, Kaşık, Kafkas gibi öğretilmesi ile oluşturulacak topluluk 30-60 dakika gösteri yapabilecek hale getirilecektir. Topluluğu kurmaktaki amacımız; Türk kültürünün bir parçası olan folklorumuzun araştırılması, derlenmesi, tanıtılması ve kültür varlıklarımızın gelecek kuşaklara aktarılması konularında faaliyet yapmaktır. Düzce halk dansları, halk türküleri, giyim-kuşam, el sanatlarını araştırma, derleme ve sergileme konularında faaliyetler yapmak, çalışmalarımızı gösteri, yarışma, sergi, panel, seminer şeklinde yurtiçi ve yurtdışında sergilemek, çocuklarımızı ve gençlerimizi kötü alışkanlıklardan (bilgisayar, tablet, internet bağımlılığı) kurtarmaktır. Ekip çalışmalarında birlik beraberlik bütünlük kavramlarını aşılamaktır. Sanata merak uyandırmak, estetik algılarını oluşturmak geliştirmek ve sorumluluk bilinci oluşturmaktır.”
Düzce Belediyesi Halk Dansları Topluluğu’nda yer almak isteyenler Çay mahallesinde bulunan film platosundaki Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne başvuru yapabilecekler. Halk dansları kursları için hafta sonu programı hazırlandı.